Gisteravond gaven Rick van der Ploeg en Willem Vermeend bij PauwenWitteman een lesje aan Rutte.http://omroep.vara.nl/media/91098

In heldere taal legden ze hun voorstellen uit voor een pakket aan hervormingen en bezuiniginen dat Nederland ongeveer 13 miljard euro zou kunnen opleveren en weer sterk zou maken in Europa en de wereld. Drie vellen flipovers en een paar minuten hadden ze er voor nodig. Half Nederland en zeker driekwart politiek-bewust Nederland heeft het gezien en de rest kan het nu op internet alsnog zien. Zeker doen als je het gemist hebt!

Het verhaal van 26 paginas is gratis te downloaden bij de internetuitgeverij Einstein.
http://www.einsteinbooks.nl/Downloads/nl-moet-op-de-schop.pdf. Helaas lastig te lezen van scherm (veel letters, lange zinnen) en vol type- en taalfouten. Maar ik heb het uit! Hun verhaal bij PenW is tien keer zo helder.

Ik lees nu de vele reacties op diverse websites. Bijna allemaal negatief. De negatieve reacties gaan vooral over het linkse PenW en die vreselijke PvdA. Niet over de voorstellen. Sommigen komen zelf met oplossingen zoals ‘we moeten gewoon uit de euro stappen’ en ‘het ínvoeren van elitetaks voor rijkelui als Van der Ploeg en Vermeend zelf”. Wat een geleuter.

Hoe moeilijk is het om iemands mening te veranderen. Mensen vinden een artikel of uitzending goed als dat aansluit bij wat men toch al vindt. Men zoekt blijkbaar bevestiging en is tevreden als men die krijgt. “Dit is een goed artikel, moet je lezen, daarin staat precies wat ik ook altijd zeg.” Van der Ploeg en Vermeend spreken, zoals zovelen, voor eigen parochie: wie het met hen eens is, vond het een goede uitzending, en wie het met hen oneens is, vond het bagger.

Ik hoop dat Rutte gisteravond wel eerlijk geluisterd heeft.

Advertenties