babysokken, gebreid met twee tegelijk op een rondbreinaald
babysokken, gebreid met twee tegelijk op een rondbreinaald

De laatste keer dat ik een sok had gebreid was op de lagere school. Wel had ik al vaak verlekkerd gekeken naar al die prachtige sokkenwol.

Sokken breien op een rondbreinaald
Een tijd geleden zag ik een boekje over het breien van sokken op een rondbreinaald, en dan dus twee sokken tegelijk. Ik ben gek op het uitproberen van nieuwe dingetjes die een beetje gepuzzel vergen, dus ik naar de breiwinkel om sokkenwol te kopen.

Twee sokken tegelijk
Om te oefenen met het breien van twee sokken tegelijk, ben ik begonnen met babysokjes. Het was een gepruts, maar wel leuk! Hier het resultaat: gelukt! Vervolgens heb ik van dezelfde wol volgens hetzelfde patroon twee paar sokken voor mezelf gebreid. Toen waren de eerste twee bolletjes sokkenwol op. Een nieuwe verslaving was geboren. Twee sokken tegelijk breien beviel me prima. Ik hoef nooit te tellen om ervoor te zorgen dat de tweede sok even lang wordt. En het gaat naar verhouding snel omdat je minder van naald wisselt.

Toe up sokken
Nu doe ik het nog anders: ik begin bij de tenen! ik brei dus twee sokken tegelijk en begin bij de tenen. Echt ideaal. Meer hierover op mijn blog Toe up Sokken

Advertenties