Crystal Erasmus toont de jurk die ze gemaakt heeft voor haar eindexamenfeest

Tip: Een van de leukste gratis maandbladen is Oneworld. Het blad wil mensen in Nederland betrekken bij internationale samenwerking, maar de focus is wijder: het gaat over het streven naar een sociale duurzame wereld.

In het nieuwste nummer is een fotoreportage opgenomen waarin Zuid-Afrikaanse eindexamenkandidaten de kleren showen die ze aan gaan doen op het eindexamenfeest. De meeste creaties zijn zelfontworpen en zelfgemaakt.

De jongeren, die volgens het artikel de verleiding van bendes, de risicos van tienerzwangerschappen en ontelbare andere obstakels trotseerden, zijn met recht trots.

Een jongen heeft een wit pak aan met een lichtgroene satijnen bloes eronder en een grote zonnebril op. De jurken van de meisjes zijn gemaakt van felgekleurde glimmende satijn. Geinspireerd op Rihanna of Britney Spears. Een meisje is 8 uur bezig met haar kapsel en make-up.

De scholiere op bijgaande foto zegt het zo:

Het wordt de avond van mijn leven, ik wacht hier al op sinds de lagere school.