Ik ben een echte fan van OV fiets.

In plaats van op het Centraal Station in Amsterdam verdwaasd rond te lopen op zoek naar de juiste tram of bus, loop ik naar de OVfietsverhuur en heb binnen 5 minuten een fiets. En dan kan ik de hele dag heel Amsterdam door fietsen. Ik heb zo al heel wat tochtjes gemaakt en buurtjes in Amsterdam bezocht waar ik anders nooit zou komen.

En dat kan ook in 230 andere plaatsen.

Het lidmaatschap is tien euro per jaar, de huur is drie euro per dag. Je kunt twee fietsen huren op een abonnement. Het abonnement staat op mijn OV-chipkaart. Het te betalen bedrag wordt een keer per maand automatisch afgeschreven.

Een dagje naar een onbekende stad en dan lekker fietsen.  Naar een museum in Rotterdam of Groningen, naar het strand in Den Haag, gewoon beetje rondfietsen in Utrecht.

Of een dagje fietsen door duinen of herfstbossen, want ook in kleinere plaatsen zijn steeds meer OVfietsverhuurlocaties. Fietstas mee (de fietsen hebben een goede bagagedrager en spinnen, maar een zijtasje is wel handig vind ik), waterflesje mee, boterhammetje mee en genieten maar. Op de fietsen zitten geen versnellingen; wel zijn er op enkele plaatsen electrische fietsen en scooters te huur. Die heb ik nog nooit gehuurd, misschien over 10 jaar….

Ook als ik met de trein op bezoek ga bij Zoon1 doe ik het laatste stukje met de OVfiets. Dan kunnen we beiden op de fiets de stad in en naar het strand. Uiteindelijk nog goedkoper ook dan steeds weer tochtjes met bus of tram te maken.

OV-fiets: ideaal!

Advertenties