Een tijdschrift en een kop koffie. Dat is voor mij het echte herftse genieten na een zware avond. Maar ik heb alle abonnementen jaren geleden stopgezet. Gelukkig is er genoeg gratis te lezen:

  • Oneworld: ik heb het al eerder geschreven: het leukste en beste gratis tijdschrift. Het gaat over internationale samenwerking, mondiaal burgerschap, initiatieven voor een duurzame samenleving.
  • De Nederlandse Bank heeft een gratis blad met achtergronden over de financiele wereld van nu. Best de moeite waard.
  • Allerhande van de AH en Boodschappen van allerlei andere supermarkten: De Allerhande is wel erg dik, daar kan je heel wat kopjes thee mee vooruit. Zo nu en dan ligt er bij de AH Allerhandig: over huishoudelijke produkten, niet-etenswaren. Dat vind ik wel echt een minder goed blaadje. In de Boodschappen zit het stripblad Tsjakka.
  • Bij de supermarkten Dirk, Bas van der Heijden en Digros en de  winkels van D-reizen, Dirx kun je Ditjes en Datjes ophalen: dan ben je weer op de hoogte van allerlei niets. Wel een aardig alternatief voor de gratis receptenbladen van de anderen.
  • Spoor van de NS krijg je bij een NS-kaart. Van mij mogen ze het afschaffen, maar ook wel leuk om bij een kop thee te dromen over een dagje uit. Waarschijnlijk gaat het om de verspreiding van de kortingsbonnen, nieuws en acties. Dat is wel handig.
  • Ook banken sturen blaadjes rond naar hun leden: Dichterbij van de Rabobank, Ideaal van de ASNbank, Triodosnieuws. Even snel leesvoer en dan de papierkliko in.
  • Het blaadje van de Dela mogen ze van mij afschaffen.
  • Het blad Eigen Bedrijf vande Kamer van Koophandel lees ik met plezier. Ik doe altijd weer inspiratie op om mijn slapende bedrijf weer eens op te peppen.

Hebben jullie nog aanvullingen? Wat is een leuk gratis blad wat ik blijkbaar niet ken?