Waar en wanneer het was, weet ik niet meer. Maxima was er ook, en Daphne Bunskoek leidde de dag. Katja Schuurman stond ook op het podium en praatte over haar stichting ‘Return to Sender’. De dag ging over een duurzame sociale wereld, en ik was er dus ook. Niet dat Maxima dat wist, of Daphne of Katja. Er werd gepraat, er werd muziek gemaakt en er werden deals gesloten. En toen kwam Hans Rosling met een overrompelende voordracht waarin hij statistieken liet zien over de economische groei van allerlei landen. Ik was perplex.

In de NRC-Next stond enkele dagen geleden een overzicht van de beste TedX praatjes ooit. Uiteraard was Hans Rosling daar ook bij. Zijn TedX praatje is geniaal. Je moet wel engels kunnen verstaan. Maar Rosling komt uit Zweden en spreekt Engels als tweede taal, langzaam, duidelijk (met een zwaar accent).

Als je dit voor het eerst ziet, zal je net zo overrompeld zijn als ik dat was.