Aan het begin van de winter haalde ik de mand met wanten – handschoenen – mutsen en sjaals uit de kast. En zoals elk jaar was ik verbaasd over de inhoud. Minstens tien sjaals, de meeste mij onbekend, waarschijnlijk achtergelaten door bezoek. Een aantal lelijke mutsen (onder andere van Unox en andere reclame). En een armzalig voorraadje zwarte wanten en handschoenen, de meeste zonder partner. En die eenlingen waren bijna allemaal rechterhandschoenen.
Dus ik dacht slim te zijn en besloot op mijn fietstochten tussen huis en werk alle eenzame zwarte handschoenen op te rapen. Immers, als mijn Zoons linkerhandschoenen verliezen zal dat wel voor iedereen gelden. Dus die moeten te vinden zijn!
Op de foto de score tot nu toe. Vier linker en twee rechterhandschoenen. Na het wassen bleken sommige niet zwart, maar Zoons maakt het niets uit dat ze twee verschillende aan hebben als ze maar passen en warm zijn. Sommige zijn te klein, maar warm zijn ze allemaal.

Inmiddels is de voorraad weer geslonken: Zoons raken ze ook zo weer kwijt. De straat lijkt wel een kringloop.

Ik heb eens gelezen over iemand die zakdoeken opraapte van de straat, ze uitwaste en ze weer gebruikte. Dat doe ik niet. Wat rapen jullie op van de straat?