AfbeeldingIn december heb ik een Etsy winkel geopend. En nu twee maanden later, heb ik mijn eerste ding verkocht. Aan iemand in Amerika!

Etsy is een website waarop je zelf gemaakte spulletjes kan verkopen. Je maakt je eigen winkel aan en zet je spullen erop. Je betaalt voor elk winkelitem 20 cent aan Etsy.

Ik vind breien leuk, dus ik dacht om dingetjes te breien voor mijn Etsywinkel. Een trui of sokken breien leek me teveel werk. Stel dat ik 20 paar sokken op bestelling met de hand moet gaan breien. Dus ik bedacht telefoonhoesjes met roze hartjes erin gebreid. Heel schattig, maar ik heb er nooit een verkocht.

Mijn zoons vinden dat dus helemaal niets. Volgens Zoon2 is een capuchon van Altair een gat in de markt. Altair is een personage uit het spel Assassins Creed. Fans kleden zich graag zoals de hoofdpersonen, bijvoorbeeld bij een fantasy fair of carnaval.

Carnaval! We moeten opschieten!

Zoon2 en ik aan het googelen op plaatjes van deze Altair. Samen hebben we een knippatroon gemaakt: een grote capuchon met een adelaarspunt voorop en flappen over de schouders en rug. Eerst een kleintje voor een pluchen beestje. Vervolgens iets groter met mijn oude babypop als model. Tenslotte een echte voor Zoon2 zelf.Ā  We hebben leuke middagen beleefd. Samen hebben we het knippatroon gemaakt, de stof en voering gekocht (witte flanel en rode katoen als voering), samen alles geknipt en ik heb genaaid. Zoon2 heeft de drukknoop erin geramd. Samen hebben we goede foto’s gemaakt. Samen hebben we de beschrijving gemaakt, vertaald in engels en duits, een prijs bepaald en tenslotte op de knop gedrukt: gepubliceerd!

En toen wachten en wachten en wachten. Enkele dagen geleden zag ik dat iemand de capuchon bij zijn favorieten had gezet. De spanning steeg en ja hij heeft hem gekocht.

Nu snel een nieuwe maken, voor als de volgende koper zich aandient.