Op warme-truiendag doe je een trui aan, zet je de verwarming lager en bespaar je zo CO2-uitstoot en geld. Hier de link: http://www.warmetruiendag.nl/

Ik ben vanmorgen om 9 uur uit huis gegaan en kom vanavond om 23 uur pas weer thuis. De verwarmning staat de hele dag op 12 graden. Ik heb wel een trui aan, maar loop de hele dag te puffen.

Ik vind het logisch dat je je in de winter warme aankleedt. Het is toch vreemd om ’s winters in Nederland rond te lopen in een T-shirt of een katoenen truitje? Bij mij staat de verwarming nooit hoger dan 17 graden. Bezoekers vinden dat wel eens koud, maar wij zijn eraan gewend. Pantoffels en een trui aan, Zoon3 gamet met een lekkere warme plaid over zich heen, Zoon2 ligt op zijn fatboy tegen de radiator te lezen.

Ik merk wel dat mijn echt dikke truien steeds meer ongebruikt in de kast blijven. In de klas op onze lagere en middelbare school hadden wij allemaal truien aan, maar dat is best lang geleden. Nu is het eigenlijk overal warm. Gisteravond in de raadszaal zaten velen te puffen van de hitte. Daarna in de kroeg idemdito. Vanmorgen in de Hema, de bibliotheek en de bus: personeel is gekleed in een bloesje, maar bezoekers houden hun winterjassen aan en puffen van de hitte. Personeel kan toch ook wel een trui aan?

Wat vinden jullie: is het niet veel te warm overal? Puffen jullie wel eens in je winterjas?

Advertenties