Zoon2 kondigde gisteren aan dat hij per 1 maart misschien in een studentenhuis hier in de stad gaat wonen. Ik gun het hem, hij is bijna 21 en echt eraan toe zijn eigen leven in te richten, en hij heeft een baantje dus kan het betalen.
Mijn huis wordt leger en leger. Van het eens grote gezin zijn over 3 weken alleen Zoon3 en ik over…
Ik sta voor een zoveelste mijlpaal in mijn leven: wat ga ik straks doen met mijn leven? De rest van mijn leven in mijn eentje in dit grote huis blijven wachten tot zoons met kerstmis op bezoek komen? Slecht plan.
Verschillene mogelijkheden spoken door mijn hoofd.
Huis verkopen: en dan? een appartement in een woongroep huren. of een klein huisje met grote tuin. of via de VSO terug naar Afrika. of in Spanje een huisje met olijfboomgaard beginnen.
Huis verbouwen tot drie appartementen en op zoek naar twee huisgenoten. Huurders zoeken voor de vrijgekomen kamers. Boven een atelier, vergaderruimte, expositieruimte beginnen. Bed and breakfast en vrienden-op-de-fiets beginnen.
Ik twijfel en aarzel. Maar misschien moet ik maar gewoon iets doen. Een van deze mogelijkheden kiezen zonder ze allemaal af te wegen. Gewoon beginnen en kijken of het bevalt. Dus eerst iets beginnen met al die ruimte in mijn huis: een goede logeerkamer voor mijn kinderen, een werkruimte verhuren aan een ZZPer en een atelier aan een kunstenaar, een vergaderruimte inrichten met een piano en huisconcertjes organiseren. Dingen doen waar ik inspiratie van krijg. Wat denken jullie?