Zaterdag na het eten werd ik ziek: het begon vrijdag al met keelpijn, maar dat was nog niets. Zaterdag overdag lekker over de markt geslenterd, groenten gekocht – zonder verpakking – en smiddags begon de loopneus. Daarna samen met Zoon3 gekookt – bietjes met zure room en mierikswortelsaus en gebakken aardappels, een perfecte combinatie. Hij moest roeren, want mijn neus liep continu. En daarna werd ik ziek.

Ik weet dat sommigen twee weken lang ziek kunnen zijn, ik niet. Zaterdagavond stortte ik in, ik ben in slaap gevallen, elk uurtje er even uit want ik sliep waardeloos, zondagochtend sniffen, zomdagmiddag hoesten, nog een paar keer overgeven, nog een beroerde nacht en nu, maandag aan het bijkomen van de ellende. Want het is over. Geen gesnif meer, geen gehoest, alleen ook geen energie want niets gegeten en gedronken in twee dagen.

Een voordeel: platte buik!