Vrijdags warm ik vaak een magnetronmaaltijd op tijdens mijn werk omdat ik daarna meteen doorga naar orkestrepetitie en dan pas rond elf uur ’s avonds thuis ben. Vegetarische magnetronmaaltijden heb ik nog niet gevonden in de supermarkt. Maar dit kwam ik bij de Toko tegen van het merk Hani Taste of Persian Food: Aloo Esfanaj Stew – meatless. Het pak kost 3,50 euro.

Wat zit erin? In elk geval ‘no preservatives’. Wel: spinazie 45%, pruimen 15%, olie, ui, zout, citroensap, curcuma en peper. Dat vertaal ik uit het engels. Het staat er ook in het Nederlands op, dan zit er geen pruimen in maar snoei ????.  In nog een andere taal waarin Citronsaft, Olja en Spenat genoemd worden als ingredienten (welke taal is dat?), heten deze pruimen Katrimplommon.

Op internet zie ik dat Aloo (pruimen) Esfanaj (spinazie) een bekend Persisch recept is, maar dan niet vegetarisch. Het wordt gegeten met brood of rijst.

Mijn ervaringen: Het is geen volledige maaltijd, ik had er brood bij mee moeten nemen. Jammer is dat de pruimen niet ontpit zijn: ik tel 18 pitten. De smaak is lekker, ik ga dit recept zelf eens maken, maar dan vers uiteraard, over een half jaar als de pruimen rijp zijn.