AfbeeldingDoor regels van de Arbo-wet mogen grote oppervlakten straat niet meer handmatig worden bestraat. Dus geen stratenmakers meer die op hun 40ste hun knieen en rug al kapot hebben gewerkt maar die vrolijk tot hun 67ste door kunnen werken.

Dus zijn er nu stratenmakermachines. Ze zuigen een vierkante meter klinkers op en leggen die neer in verband. Stratenmakers leggen de randen en zorgen dat de klinkers goed op hun plek komen. Goede zaak.

Maar met zo’n grote machine waar de straat als een tapijt wordt gelegd neemt volgens mij onze samenleving de verkeerde afslag. Deze machine is duur maar de kosten zou de ondernemer er al in een paar jaar uit hebben omdat de productie tot 40% hoger is. Bovendien is vakkennis niet meer nodig.

Dus: vakmensen worden vervangen door uitzendkrachten, stratenmakers op straat. Slechte zaak.