dagobert duckOp de website De Rentenier kun je uitrekenen hoelang je nog moet sparen voor je kunt gaan rentenieren. Spaarolifantje noemt het in haar blog – goed blog! – en ik ben  helemaal blij mee met deze tip.

Je vult je leeftijd in, het bedrag dat je nu al hebt gespaard en nog wat kleine dingetjes en dan rolt eruit vanaf welke leeftijd je kunt gaan rentenieren – afhankelijk uiteraard hoeveel je per maand wilt opnemen uit je spaargelden en welke ‘eindleeftijd’ je invult en zo nog wat.

Daarna kan je gaan spelen met de cijfers: wat als ik nou niet 80 maar 90 word? Wat als ik nu niet 200 maar 500 euro per maand ga sparen? Wat als ik minder spaar op de bank maar meer beleg of het geld vastzet in depositos? Dat is nog veel leuker om te doen.

Ook leuk: hoe zit het met Zoons? Die zijn nu rond de 20 en hebben tot nu toe 0 gespaard. Hoeveel moeten ze sparen om een leuk pensioentje te hebben straks?

Het valt me alleszins mee. Ik hoef straks in elk geval niet in oude kleren op straat te gaan zitten met een bedelbakje voor me.

Hier het vorige blogje over geldzaken in het huishouden.

Advertenties