Vandaag een vrije dag, dus weer een zomernaaiwerkje opgepakt. Dit keer een klusje dat al lang op mijn lijstje stond: de zoom repareren van een jurkje. Het jurkje had ik een paar jaar geleden gekocht en had geen zoom, alleen een overlock. Het is gemaakt van jersey en dat wordt vaak onafgewerkt gelaten. Maar bij dit jurkje vond ik dat niet mooi, omdat de achterkant van de stof wit is. De zoom krult om, en zo’n witte omgekrulde zoom staat nergens naar.

Overigens erg lastig om een foto te maken van mezelf in een jurk waarbij ik niet in een flits verdwijn. Ik heb de spiegel tegen een raam gezet, en krampachtig probeer ik heel ontspannen te kijken. Je moest eens weten hoeveel fotos ik zo achter elkaar heb gemaakt. Dit is nog de minst slechte.

Een tweede probleem was dat het jurkje te kort is als jurk en te lang als tuniek. Hier draag ik het als tuniek over een lange broek.  Maar het lijkt toch een beetje een jurk over een broek.

voor
na

Oplossing: een brede zoom. Beide problemen weggewerkt. Het was nog wel een heel gepruts om de hoekjes een beetje netjes te krijgen..

Advertenties