bolcomIn een poging slapend rijk te worden heb ik me eens aangemeld bij het bol.com partnerprogramma. Dan zet je boekenadvertenties op je website, en als iemand daarop klikt en dan binnen 5 dagen bij bol.com een boek koopt (zonder in tussentijd via een andere site op bol.com te zijn geweest), dan krijg jij 5% commissie.

Maar bij een gratis wordpress.com weblog kan je geen bol.com links plaatsen onder een artikel. Kan niet en mag niet. Er is een zg. plugin, en die heb ik besteld, maar die is alleen voor de betaalde wordpress.org. Dat hadden ze er wel bij kunnen zetten overigens. Als dat wel had gekund, had ik bijvoorbeeld onder de 6 artikelen over het boek van Verdegaal een linkje kunnen plaatsen. Dus nu staat in de kantlijn van dit blog een link naar mijn boekentips, en als je daarop klikt kom je op een soort eigen winkeltje met daarin oa dit boek van Verdegaal.

Als ik nou ondernemerszin had gehad, had ik die link erop gezet voordat ik het eerste blogje schreef. Maar zo slim ben ik niet, ik zet het er vandaag pas op. Inmiddels hebben 494 lezers mijn blogjes over Verdegaal gelezen, uiteraard steeds dezelfde mensen maar toch. Stel dat 1% van jullie via mij dat boek zou hebben gekocht, dan had bol.com er nu via mij 5 verkocht, en dat had mij het gigantische bedrag van 4,50 euro opgeleverd. Slapend rijk dus.

Maar ik wil eigenlijk niet dat jullie massaal dat boek bij bol.com kopen. Koop het liever in de boekwinkel in je eigen plaats of leen het in de bibliotheek. Want ik wil dat die boekwinkels overleven. Wat een dilemma: ik wil best slapend rijk worden, maar niet door reclame te maken voor een internetboekwinkel.

Nou ja, tot nu toe (sinds juli 2012) hebben 541 mensen gekeken naar mijn bolcom-boekenlink, en hebben van hen 2 mensen doorgeklikt op een boek, en die hebben geen van beiden daarna binnen 5 dagen iets bij bol.com gekocht. Wat een succesformule.

Advertenties