Dit is het tafelkleed dat ik gisteravond voor Zoon2 heb gemaakt. De bovenkant is een kitenge uit Zambia: een lap van dunne katoen, te gebruiken als wikkelrok, draagdoek, kleed, luier, knapzak, etc etc.

Daaromheen heb ik een brede rand gezet van dunne zwarte katoen. Die rand moest breed want de kitenge was eigenlijk iets te smal als kleed voor deze tafel. De achterkant is geel, dat mooi door de dunne kitenge heen schijnt.

Een van mijn uitgangspunten bij dit zomernaaiwerkjesproject is dat ik spullen gebruik die ik in huis heb. Omdat die anders over 30 jaar nog net zo op een stapeltje in een kast liggen. Ik wil leuke spullen maken en oude spullen een goede bestemming geven. Want je kunt wel een leuke kussenhoes maken, maar wat doe je dan weer met de oude kussenhoes? Maar soms is het schipperen met materialen.

Van het geel had ik net te weinig, dus ik heb een baan zwart in het midden gezet. Donkerbruin was ook mooi geweest in plaats van zwarte randen, maar ik denk niet dat Zoon dat een probleem vindt.

Voor de werkvolgorde heb ik recept 21 uit Zo Geknipt gebruikt, een boek en blog dat ik iedereen kan aanraden die het leuk vindt om dit soort dingen te naaien. Mijn ontluikende ondernemersgeest zegt dat ik nu naar bol.com moet linken via mezelf.

Kosten: twee of drie lappen, een klosje garen, en een leuke avond.

Hier mijn vorige zomernaaiklus: een tafelkleed van een Boliviaanse lap.

Advertenties