jekanhetpgVoor een internetonderneming heb je een computer, een internetverbinding, kennis en doorzettingsvermogen nodig. En een plan. Voor dat plan ontwikkel je een internetstrategie, je maakt dat project af en dan begin je iets nieuws. Zo stapel je project op project, de een succesvoller dan de andere. De Boer overtuigt me bijna.

Of je kapper bent, een winkel hebt of een softwarebedrijf runt: op elk gebied kan je een internetonderneming starten. Het idee is dat je een website hebt, dat je daar zoveel mogelijk bezoekers heen lokt en dat een deel van hen ergens voor betaalt. Die kapper zou misschien een dienst op kunnen zetten waarbij je jouw hoofd ziet met verschillende kapsels – zelf verzonnen! dit komt niet uit het boekl.

Ik heb een bedrijf en een website, maar daar doe ik niets mee. Ik heb ook dit blog en dat wordt best goed gelezen, maar daar verdien ik niets mee. Dat is ook niet de bedoeling van dit blog, maar wel van een internetonderneming. Stel dat elke tiende lezer van dit blog voor een of andere dienst een euro zou betalen, zou ik een aardige bijverdienste hebben.

Maar ik wil geen blog vol reclame, advertenties voor Google en bol.com. Een reclameblog is niet mijn internetstrategie. Maar een cursus of een e-boek past wel bij mij. Niet dat ik weet hoe dat moet, maar dat kan ik leren.

Ik begin De Boer te begrijpen. Stel je hebt een goed gelezen modeblog en 500 lezers per dag. Stel dat je daarop zelf gemaakte jurken laat zien, en dat je een link erop zet naar een e-boek met naaipatronen en daar naar verwijst in je blogjes. Stel dat je voor dat e-boek 10 euro vraagt, en dat elke dag 2 lezers dat boek kopen – dat is 20 euro per dag, 600 euro per maand. Jij hebt daar verder geen werk aan, want het e-boek wordt als link toegestuurd zodra de betaling binnen is. Ik begin te snappen en inderdaad is dit wat veel websites doen: kijk naar Zo Geknipt met naaipatronen, Talking Dress over bewuste kleding, Allemaal Rokjes met ja rokjes.

Ik zie nog niet hoe dit voor mij werkt, maar ik had voorgenomen een open mind te hebben en geen ‘ja maar’  te zeuren.

Een plan dus. Mijn hersens draaien op volle toeren.

Meer weten over Winst.nl en Eelco de Boer en het boek rechtstreeks bij hem kopen.

Advertenties