broek 3: meer gat dan broek
opgelaptespijkerbroek.nl

Het idee is er: het oplappen van spijkerbroeken. Iemand kan zijn gescheurde spijkerbroek naar mij opsturen, ik lap hem op en stuur hem terug. Niet helemaal mijn eigen idee, een lezer kwam met de suggestie.

Het past niet echt in de lijn van het boek Winst.nl van Eelco de Boer, want is heel arbeidsintensief. Maar het is een begin.

Ik stel me het volgende voor: via een website kunnen mensen mij benaderen om hun spijkerbroek op te lappen. Stel 25 euro per pijpkant, dus hoogstens 100 euro per broek. Duur maar dan heb je ook een unieke broek.

Een tip uit het boek Winst.nl (waarvoor ik nu heel veel reclame zit te maken) is dat je moet inspelen op een behoefte, een oplossing voor een bestaand probleem moet bieden, of moet aansluiten bij een trend of hype. Dat zit wel goed met mijn spijkerbroeken. Opgelapte spijkerbroeken passen in de huidige mode, en de groep die zulke broeken draagt, kan hem niet zelf oplappen. Daarvoor hebben ze moeder of oma nodig, en het is maar de vraag of die daar tijd en zin voor heeft, en of die de mode snapt.

Een tweede ding is deΒ virale factor: komen mensen terug en kunnen ze reclame voor je maken? Ook dat zou moeten kunnen. Na een jaar willen ze weer een broek laten oplappen, en kennissen die de broek zien zouden zomaar enthousiast kunnen worden.

Het nadeel is de arbeid. Stel dat er 100 broeken in een week moeten worden opgelapt, dat red ik niet en wil ik niet. Dus eigenlijk zou er een soor boekingssysteem bij moeten, zoals bij hotelreserveringen. Nou, dat is van later zorg, wie weet komt er wel nooit een bestelling.

Zonet heb ik al de domeinnaam opgelaptespijkerbroek.nl geregistreerd. De Boer pleit voor een zg generieke domeinnaam, dat wil zeggen dat in de naam het produkt zit.

Nu nog een website, een bestelsysteem, een betaalsysteem en dan een reserveringssysteem: wow, waar ben ik aan begonnen!

Meer weten over Winst.nl en Eelco en het boek rechtstreeks bij hem kopen.