Ik kan nu achter mijn computer een website maken (dat kan ik!, iemand nog een website nodig?), en dan met de naaimachine op tafel gaan wachten op de eerste klant die zijn spijkerbroek wil laten opknappen. Dat kan lang duren.

Om te weten of het idee aanslaat, zet ik een opgelapte spijkerbroek op Marktplaats. Dat had vorige week al gedaan, want het idee zat al langer in mijn hoofd – in feit was dat de reden dat ik het boek Winst.nl leende. De advertentie is door 36 mensen bekeken, niemand heeft geboden. Geen succesverhaal dus. Hoewel, na een dag stond er een bod bij van 999 euro, maar dat werd drie dagen later weer weggehaald. Leek mij geen echt bod.

Zoon wilde de advertentie aan Vriendin laten zien, maar kon hem niet vinden. Vreemd dat je geen tags kunt toevoegen. Zoon had niet op opgelapte spijkerbroek gezocht en er staan meer dan 4000 herenspijkerbroeken op. Toch kunnen we geen andere zoekterm verzinnen dan ‘opgelapte spijkerbroek’.

Zoon vindt het wel een goede mop en hoopt dat de broek wordt verkocht. Dan kan hij zelf een nieuwe broek kopen en nog winst maken ook.

Zonet heb ik een nieuwe advertentie op Marktplaats gezet met een meer wervende tekst.

Ik ben benieuwd.

Meer weten over Winst.nl en Eelco de Boer en het boek rechtstreeks bij hem kopen.