jaaplanning-1Dit doosje is mijn jaarplanning, en het werkt. Al meer dan 2 jaar!

Het doosje is van Samsung, er zal dus wel een mobieltje in gezeten hebben.

Van mooi gekleurd stevig papier heb ik een heleboel visitekaartjes geknipt. Zo te zien is het papier vooral afkomstig uit de Flow en omslagen van raadsboeken. Op die kaartjes heb ik allemaal klusjes gezet die niet dagelijks hoeven maar wel regelmatig terugkeren. Zoals koelkast schoonmaken, beddegoed verwisselen, naar oma, ramen lappen, appelboom snoeien. In de loop van deze twee jaar kwamen er steeds meer kaartjes bij. Op elk kaartje staat ook hoevaak ik vind dat ik dat moet doen, of in het geval van bijv. appelboom snoeien en kerstkaarten maken in welke week van het jaar dat moet.

Ook heb ik 52 iets hogere kaartjes gemaakt van hetzelfde dikke papier, en daarop staan de weeknummers.

jaarplanning-2Aan het begin van een week leg ik de kaartjes voor die week klaar en werk de klusjes af of plan ze in (zoals vandaag: twee dagen naar oma!). Daarna gaan die kaartjes terug in het bakje, en wel op de plek van de volgende keer. Dus koelkast schoon? Dan kan het kaartje vier weken verderop. Dit werkt!

Wat me het meest verbaast sinds ik dit systeem gebruik is hoe snel de tijd gaat. Want hoevaak denk ik niet dat ik het kaartje verkeerd heb teruggestopt, die koelkast is toch net schoon? Dat heb ik toch nog gedaan …. hmm, vier weken geleden alweer.

Advertenties