Vanilla_Bean_Tea_Pouches.a.detailIk heb hier in mijn hand een pakje thee. Vroeger, ja vroeger, zat thee in papieren zakjes, daaraan hingen papieren lipjes, en die zaten met zijn allen samen in een kartonnen doosje met aan de binnenkant mooi rood en groen doorschijnend papier waar je kerstversieringen van kon maken of kaarten met een lichtje erachter.

Het doosje dat ik nu in mijn hand heb bevat organische biologische thee met vanille. Dat klinkt verantwoord en duurzaam.

Het pakje staat er al maanden, want ik heb er een reuze aversie tegen. elk theezakje is apart verpakt in een plastic zakje. De theezakjes zelf zijn van plastic – net als die nieuwerwetse piramidezakjes, die koop ik dus nooit. Die plastic zakjes zijn heel rustiek dichtgemaakt met grof katoen. Het lipje zit niet met een nietje vast maar zit vastgestikt. Nou ja, je ziet het wel op het plaatje.

Ik geloof dit niet, en gelukkig is er internet. De theezakjes zijn niet van plastic maar van zijde. De plastic zakjes waarin ze verpakt zitten is geen plastic maar cellulose: dat kan dus bij het oud papier. De vanille is echte vanille afkomstig van Madagascar.

Hun website stelt: Vanilla Bean black tea, a deep blend of black tea leaves with Madagascar vanilla, conjures up images of inhaling the heady aroma of wild vanilla as you hike the tropics near Mt. Maromakotro. A full-bodied and fruity cup, Vanilla Bean flavored black tea, a blend of Ceylon and China black teas, makes a deeply satisfying impression.  Enjoy the whole loose leaf flavor in the silken tea pouch, our twist on the gourmet tea bag.

Wow, ik ga straks eindelijk genieten.

Advertenties