opgelaptespijkerbroek.nlHet oplappen van een spijkerbroek is intensief en creatief vakwerk. Het idee is dat iemand zijn spijkerbroek naar mij stuurt, we samen per e-mail een plan maken, ik een of meer pijpkanten bewerk en de broek dan terugstuur. De transacties lopen via de webwinkel die ik aan het opzetten ben.  Ik ben nu bezig van de diverse produkten redelijke prijzen te bepalen.

Hoe bepaal ik de prijzen?

  • per pijpkant ben ik een uur bezig, plus er moet nog wat heen en weer gemaild worden. Ik wil daarvoor een marge van 20 euro plus 4,20 BTW
  • indirecte kosten zoals KvK, website, naaimachine, scharen, naalden: 50 ct
  • vaste kosten zoals paypal en luondo: 1 euro per order
  • variabele kosten, afhankelijk van het plan: rits, garen, nestelgaten, drukknopen, vlieseline, denimstof, kantjes, elastiek: 2,50 euro per pijpkant
  • verzendkosten: 2,20 euro per order

Zo kom ik op een prijs van 30,40 euro voor een pijpkant, en 27,20 euro voor elke volgende pijpkant, verzendkosten inbegrepen.

Advertenties