Dit jasje had ik gisteravond aan bij de gemeenteraadsvergadering en ik kreeg er nogal wat positieve reacties op. Het is een opvallend jasje, zeker met die scheve zwarte grove rits erop. Niet iets om elke week te dragen.

Het jasje had ik twee jaar geleden al eens gemaakt van een oud gordijntje dat bij mijn moeder op de stapel tafelkleedjes lag. Die stapel is erg hoog want mijn moeder is gek op kleedjes.

Het patroon komt uit een Burda of Knip. Voor 30 cent kan je die een maand lenen bij de bibliotheek, inclusief patronenbladen. Ik kopieer wel de werkbeschrijving. En ik bereid meerdere patronen tegelijk voor.

Het jasje had ik nog nooit aan gehad omdat er geen sluiting aan zat, tot dit weekend dan. In het originele patroon hing het lekker nonchalant soepel los. Bij sommigen werkt dat, bij mij wordt dat meteen slordig.

De rits had ik gekregen op mijn verjaardag. Ik wilde geen cadeaus maar had aan vriendinnen gevraagd om fournituren en andere knutseldingetjes, die in de kast liggen omdat je er nog eens iets mee wilt en het jammer is om weg te gooien maar van dat iets komt niets. Ik legde de rits er zo maar even op, om te kijken of een rits  zou werken, of toch liever knopen?: ik had zelf niet direct aan een opvallende zwarte rits gedacht. Maar het effect vond ik verrassend goed.

Zo is het al met al een stoer opvallend jasje geworden, past wel bij mij. Waarbij ik alleen een klosje garen – 3 euro – , de Burda – 30 cent – en een kopie van de werkbeschrijving – 5 cent heb betaald. Een jasje voor 3,35 euro en een avondje plezier bij het naaien.

Advertenties