potopenerEen foldertje bij mijn nieuwe abonnement op de Consumentenbond: een overzicht wat ze doen, enkele tekstbalonnetjes en fotootjes van trouwe leden. En dan klik! een stukje raakt me: Meneer Tielkes zegt : “Ik ben voorstander van een eerlijke maatschappij. En dat begint bij eerlijke informatie. We zijn als consument jarenlang bij de neus genomen met allerlei misleidende claims van leveranciers en fabrikanten. Als individu kun je daar vrij weinig tegen inbrengen. Daarom heb ik me aangesloten bij de Consumentenbond. Ik zie ze echt als een ‘vakbeweging’ voor en van consumenten.”

Inderdaad, de Consumentenbond als vakbond, mee eens.

Ik ben sinds enkele maanden -weer- lid van de Consumentenbond. Om goede keuzes te maken bij noodzakelijke aankopen. En om de bond te steunen. Want net als bij een vakbond: wil je profiteren van hun werk, moet je daar iets voor over hebben. Een paar tientjes per jaar.

De test van pestos is ontluisterend: de pesto van Aldi en Lidl zijn de beste koop, Hema het slechtst. Bij de Aldi kost pesto 90 cent en zit bovendien in een mooi potje. Een soortgelijk – leeg – potje kost bij Ikea 55 cent.

Het eerste wat ik op aanraden van de gids heb gekocht is een potjesopener voor 4 euro bij Blokker. Potjes zitten tegenwoordig veel vaster dan vroeger ;). En nog een, want ik weet zeker dat Moeder er heel blij mee zal zijn. Zij maakt potje open met een nijptang, maar die is in de test niet meegenomen.