Ciske de RatGisteren met een vriendin de stad in geweest om jurkjes te passen. Ik had geen jurkje nodig, maar wilde wel wat passen om het oordeel van vriendin te horen. Want meestal voel ik me alleen maar wanhopig in een pashokje en vraag me af of het nou wel of niet staat, en waarom dan niet, en dan loop ik maar weer naar huis. Vriendin had wel een jurkje nodig, een zomerjurk voor temperaturen van 31 graden zoals vandaag.

Ik heb maat 36 boven, 38 onder en 40 in de taille met een lange rug. Vriendin heeft maat 54 of XXL. Wij samen op weg, Wageningen door, winkel in winkel uit. Ik heb zo’n 15 jurken gepast, en er was er maar 1 die goed zat. Die was helaas wel vaalgrijs. Het had gekund, maar dan moet er wel wat opgefleurd worden anders ziet niemand me staan met mijn vale huid, grijze haar en grijze jurk.

Vriendin heeft er nog veel meer gepast en is uiteindelijk met een jurk naar huis gegaan die haar geweldig staat. In de duurste winkel van Wageningen, maar dan wel met 50% korting. Een geweldige jurk waarmee ze veel kanten uitkan. Aan het eind van de middag kon ze kiezen uit vier jurken die goed stonden;  ze heeft de beste gekozen.

Wat leren we hiervan? Elk lijf heeft wel zo zijn zwakke en sterke punten. Als je altijd aan doet wat jouw lijf perfect staat, denkt iedereen dat jouw lijf gemakkelijk is. Dat dacht Vriendin van mijn lijf. Ze stond verbaasd dat er er maar zo weinig mij past en staat. Ze dacht dat zij een moeilijk lijf en ik een gemakkelijk lijf heb. Maar dat is dus niet zo.

Advertenties