Nou moet het maar eens afgelopen zijn met dat getuur op de nummers van naaimachinenaalden. Ik denk dat ik eindelijk de oplossing gevonden heb: nagellak.

Ik heb mijn sterkste bril opgezet, er een vergrootglas bij gehaald, ben vlak voor het raam gaan zitten en heb al die volslagen onleesbare nummers van naaimachinenaalden uitgezocht. Elk nummer kreeg een ander kleurtje nagellak, en een doosje kreeg ook een streep van die kleur.

Zoals ik al had verwacht zaten veel naalden in een verkeerd doosje. Zodat ik vast wel eens stretchstof met een denimnaald heb genaaid (die bij het ene merk blauw is, maar bij een ander merk niet). Of katoen met een stretchnaald (die bij het ene merk geel is maar bij het andere merk niet). En ik me maar afvragen waarom het naaien soms zo beroerd gaat.

Nagellak als merkje: ik zie meer toepassingen: huissleutels bijvoorbeeld. Ook draag ik altijd dezelfde Hemabrillen, maar wel op verschillende sterkten. In plaats van met een bril op de onleesbare nummers van een andere bril te moeten turen, zet ik nu verschillend gekleurde streepjes aan de binnenkant. Nagellak kan je in honderden kleurtjes kopen, en een streepje is zo gezet.

Het lijkt me zelf superhandig. Hebben jullie nog andere toepassingen van nagellak in de aanbieding die mijn leven simpeler maken?

Advertenties