Gisteravond zag ik de film ‘What Maisy Knew’ bij filmhuis Concordia in Enschede.

Maisy is een meisje van 6 jaar en haar ouders zijn aan het scheiden. Moeder is zangeres bij een rockband en vaak op tournee. Vader doet iets met kunst. Beiden zijn grote egos, die best wel houden van hun dochter maar daar geen 5 minuten voor over hebben. De ouders gaan scheiden en beiden hertrouwen binnen enkele weken om de rechter te laten zien dat Maisy bij hen het best af is bij hun nieuwe gezellige gezinnetje.

Omdat de ouders op geen enkele wijze verantwoordelijkheid tonen, herhaaldelijk hun dochter niet ophalen van school of na de tiendaagse periode bij de ander of Maisy dumpen bij de ander zonder te checken of er wel iemand thuis is, komt de opvoeding op de twee stiefouders neer, die dus beiden met een ouder zijn getrouwd. De nieuwe stiefvader en stiefmoeder hebben al snel door hoe egoistisch deze ouders zijn en hoe zijzelf onder valse voorwendselen een huwelijk in zijn gelokt. Eerst wantrouwen ze elkaar, maar al snel krijgen ze door dat ze in hetzelfde schuitje zitten. Aan het eind zien we een gelukkig gezinnetje.

Tot zover heel kort het verhaal. Beetje extreem misschien, de meeste moeders zijn geen getatoueerde pop-zangeres die in een bus door het land reist met haar band, maar vechtscheidingen over de rug van kinderen komen veel voor. Triest.

De film is absoluut een aanrader maar niet echt een kassucces: we zaten met zijn zessen in de zaal.  Allen vrouwen.