Ik heb superfoods gekocht! Chia-zaad, bijenpollen en moerbeien. Heb ik me nou laten beetnemen, of is superfood echt zo gezond?

In een van de leuke winkels hier in Wageningen koop ik altijd thee, muesli, noten en pindakaas. En daartussen staan zakjes superfood naar me te lonken. Vreselijk duur, maar dat is goed kattevoer ook. En de marketing werkt, op een dag in een koopzieke bui koop ik chiazaad, bijenpollen en gedroogde moerbeien. Ik krijg er een heel document bij met alle superfoods en hun specifieke werking. Wat heb ik nou gekocht?

Bijenpollen is stuifmeel dat bijen verzamelen. Het zijn kleine zachte korreltjes die yoghurt geel kleuren en zoet maken. Het bevat alle 22 essentiele aminozuren, bestaan voor 35% uit proteinenΒ  en nog meer goeds.

Chiazaad was voor mij geheel onbekend. Het is zaad van een Salvia en de Azteken en Mayas aten het voor een oorlog of lange reis. Het geeft uithoudingsvermogen en energie. Het zit vol omega-3-vetzuren en nog veel meer goeds. Het smaakt nergens naar en ik meng het met muesli door yoghurt.

Gedroogde moerbeien zijn ook lekker zoet en meng ik ook door muesli. Ze zijn goed voor nieren, lever en algehele reiniging van binnen en zitten vol vitamines, ijzer en nog zo wat.

O wat zal ik gezond en sterk worden. Ik houd jullie op de hoogte of ik net als andere winters eigenlijk altijd verkouden ben en half functioneer of dat dit dit jaar beter gaat.

 

 

Sindsdien doe ik van elk van de zakjes een eetlepel door de muesli. I

 

 

Advertenties