Hoeveel verdien ik eigenlijk met mijn winkeltje op Etsy? Mijn winkeltje daar heet ‘sprokkelen’.

Ik begon met gebreide telefoonhoesjes. Daarvan heb ik er een verkocht (dank je wel, Eccentric Lady). Volgens Zoons moet ik overstappen op hoesjes voor mini-tablets: ze vinden daarvoor een zelfgebreid hoesje handig. Oke, dat ga ik deze winter doen.

Met Zoon2 heb ik een capuchon (foto) ontworpen die hoort bij de hoofdpersoon Altair van het spel Assassins Creed. Hiervan heb ik er inmiddels 23 verkocht: 1 per maand. Ik vraag hiervoor 26 euro, mijn onkosten zijn ongeveer 5 euro, maaktijd ongeveer 2 uur.

Ook heb ik een breiboekje gemaakt met uitleg hoe je twee sokken tegelijk breit op een rondbreinaald. Het maken van dat boekje was veel werk, maar nu heb ik er geen omkijken meer naar: na betaling wordt automatisch een pdf toegestuurd. Ik vraag er 3 euro voor (+63 cent BTW), mijn onkosten zijn ongeveer 50 cent (Etsy en Paypalkosten).

Betalingen komen binnen op mijn Paypal-rekening. De onkosten van Etsy en Paypal gaan daarvan af, maar stoffen etc koop ik op de markt. Afgelopen jaar heb ik ongeveer 500 euro via Etsy verdiend.

Daarvoor heb ik uren achter de naaimachine gezeten, en veel langer achter de computer, en daarbovenop komt ook nog het werk van het ontwerpen van de capuchon en het maken van de boekjes. Ook de aanloopkosten (garen van de nooit verkochte hoesjes, proefmodellen van de capuchon etc) reken ik niet mee. Maar goed, uitzoeken en ontwerpen van patronen is een van mijn hobby’s.

Wat bijzonder leuk is: bij elke bestelling krijg ik echt een opkikker.

Advertenties