Een kort bijbaantje voor december: kerstpost rondbrengen. Week 50, 51, 52 en 1, vier uur per dag, zes dagen per week. 8,95 euro bruto per uur. Totaal verdiend geld is dan: 144 uur * 8,95 euro = 1288,80 euro. Toch leuk meegenomen voor vier uurtjes werk per dag. Maar: ik heb al allerlei andere dingen te doen die weken, dus ik ga hier niet serieus over nadenken.

Maar toch knaagt het. 1300 euro erbij is niet niks. Dat kan ik goed gebruiken zeker zo aan het eind van dit jaar nu ik de balans opmaak. Toch maar doen dan?

Aan de andere kant: door weer en wind, met ijzel en sneeuw op de fiets post rondbrengen is echt helemaal niets voor mij. Het staat me nog levendig bij hoe ellendig ik me voelde toen ik enkele jaren geleden mijn eigen kerstkaarten probeerde rond te brengen op de fiets over spekgladde straten hier in Wageningen. De helft heb ik uiteindelijk toch maar op de bus gedaan. Waarna iemand van Tempo-Team voor 8,95 per uur mijn kaarten heeft rondgebracht.

Nu lijkt postbode nog wel een aardig baantje, maar ik ben geen wintermens, echt niet. Het liefst ga ik in winterslaap onder een dik pak warme dekens om ergens in maart weer wakker te worden. Post rondbrengen op de fiets in de winter is niet mijn ding. Begrijp me niet verkeerd, ik heb geen enkele vorm van uitkering dus ik voel me niet bezwaard. Ik verdien mijn eigen geld, en dat is een normaal belegde boterham. Dus zolang het niet nodig is en zolang kerstmis in de winter valt zoek ik wel ander sprokkelgeld.

Advertenties