Een supermarkt is handig maar winkelen in een gezellig stadscentrum met leuke winkels is een genot, vooral met het zonnetje van vandaag. Bovendien wil ik de winkels steunen: die supermarkt redt zich wel zonder mij. Dus probeer ik al mijn boodschappen in het centrum te doen, en wel zoveel mogelijk bij de speciaalzaken. 

Brood koop ik bij de bakker: heerlijk hard (niet gerezen) biologisch meergranenbrood en brood van gisteren voor 35% korting. Kaas en eieren bij de kaasboer daar tegenover. Helaas heeft die geen boter, daarvoor moet ik naar de Hema, en gelukkig verkoopt die ook melk en yoghurt. Ik loop naar de onderdelenwinkel voor stofzuigerzakken. En dan terug naar de Hema voor een blauwe legging, want die ik nu aanheb hangt inmiddels op mijn knieen (dat ziet niemand, maar zit afgrijselijk, zoiets als die kindermaillots van vroeger). Koffie en filters koop ik bij de wereldwinkel.

En dan naar huis. Ik ben drie kwartier weg geweest en geniet van mijn ontbijt.

Advertenties