Ik lees dat het voordelig is om heet water te bewaren in een thermosfles. Dat past wel bij mijn levensstijl, dus dit ga ik proberen.

Ik heb een electrische waterkoker. Meestal kook ik meer water dan ik nodig heb, want het warmteelement onderin moet onder water staan. Het teveel aan water ga ik voortaan warmhouden in een thermosfles. Ik heb nog een mooie grote roestvrijstalen fles van de Hema die goed uit de bus komt bij een thermosflessenvergelijking.

Helaas is het water koud als ik 2 uur later koffie wil zetten (filter op een kopje, opschenken). Dat komt volgens mij omdat mijn fles te groot is voor de hoeveelheid water die ik erin warm probeer te houden. De Hema verkoopt voor 14,75 euro een fles van 0,3 liter en voor 15 euro een fles van 0,5 liter. Ik koop die van 0,5 liter, maar twijfel nog wel, want meestal gaat het om een kopje water en dat zou beter warm moeten blijven in de kleine fles. Soort valse Hollandse zuinigheid: voor een kwartje meer krijg je veel meer inhoud.

Ik kook water, zet een kopje thee, giet wat over is in de fles, en 2 uur later zet ik daarmee koffie. Ja, gloeiend heet, het werkt!

Nu uitrekenen of ik ooit de investering eruit krijg: de thermosfles kost 15 euro. Water koken in waterkoker kost: 3 minuten 2200 kW = 0,11 kWh = 3 cent. Dus ik moet 500 keer de thermosfles gebruiken om de investering eruit te krijgen. Als ik hem twee keer per dag gebruik, is dat al over 8 maanden gepiept, daarna is de winst 22,50 euro per jaar.  Nu volhouden!

Koop een thermosfles van 0,5 liter

Advertenties