Ik ben weer vol energie en vol lekker eten. Het lange paasweekend heb ik bij Zoon 1 in Berlijn doorgebracht en samen hebben we elke dag in de stad gegeten.

Zoon1 leeft veganistisch, oftewel vegan, dus geen vlees, geen zuivel, geen eieren.

Als cadeautje had ik zelfgebreide vegan sokken van sojagaren meegenomen.

Er zijn heel wat vegan restaurants in Berlijn (in Friedrichshain en Prenzlauer Berg). We hebben elke lunch en avond ergens anders gegeten en het was allemaal even lekker en goedkoop.

Een goed vegan eethuis laat niet iets weg maar kookt gebalanceerd en zorgvuldig uitgedacht. Geen biefstuk met wat sprietjes groenvoer en gebakken aardappelen ernaast. Elk element van de maaltijd moet kloppen. Tenminste als je het goed doet, en dat deden deze eettentjes.

En zo aten we een uitgebreid brunchbuffet met vele soorten brood, salade, warme gerechten en toetjes voor de totaalprijs van 9,50 euro. In een vegan pizzatent hadden we de keuze uit 100 pizzas, allemaal minder dan een tientje en de twee die wij hadden (en de vier van mijn buren, want we zaten tussen onbekenden aan lange tafels) allemaal even lekker. We bezochten ook een vegan supermarkt.

In Wageningen kan je nergens vegan eten.