Wat bedrijven doen voor tienduizenden euros, doen vrijwilligers voor niets. De Fietsersbond maakt een fietsrouteplanner door middel van crowd-mapping. Vrijwilligers brengen fietspaden in kaart en voegen bovendien kenmerken toe zoals kwaliteit van het wegdek, verhard/ onverhard en informatie over de omgeving. Als het Damrak wordt afgesloten, voert iemand dat in.

Ongelooflijk. Als de overheid hier een bedrijf voor zou inschakelen zou het miljoenen euros kosten. Deze vrijwilligers doen het voor niets. En wat lees ik in de Vogelvrije Fietser, het blad van de Fietsersbond?

‘De stadsregio Amsterdam en Provincie Flevoland kijken op de Routeplanner om erachter te komen welke wegen en fietspaden dringend onderhoud nodig hebben.’

Toch vreemd dat de een voor een klus duizenden euros krijgt, terwijl een ander hetzelfde werk net zo goed en met net zoveel inzet en passie voor niets doet. Dat klopt toch niet?

Advertenties