Het hoort bij mijn leeftijd: Ouders worden ouder, hun gezondheid neemt af, onze zorgen nemen toe. Een Vriendin vertelt over haar ouders: Moeder is langzaam blind aan het worden, Vader dementeert. Samen wonen ze in een aanleunwoning waarvoor ze AWBZ-indicatie hebben. Vriendin is daar maar wat bij mee, want het leven voor Ouders wordt zwaarder en zwaarder, maar zo redden ze het nog net.

Maar wat als Vader overlijdt? Moeder is weliswaar bijna blind en ver over de 80, ze heeft niet genoeg zwaarte van AWBZ-indicatie voor deze aanleunwoning. Vriendin heeft gevraagd aan het verpleeghuis of Moeder dan daar kan blijven wonen, denkende dat het verpleeghuis haar gerust zou stellen, dat ze de zorgen van haar Moeder weg zouden nemen. Maar nee, het verpleeghuis gaat het uitzoeken. Het kan dus best zijn dat Moeder haar aanleunwoning uitmoet als Vader overlijdt.

Dat geloof je toch niet? Waar zijn we toch mee bezig hier in dit een van de allerrijkste landen ter wereld.