Harmut Rosa schrijft over hoe ontwikkelingen steeds sneller gaan en hoe er een tweedeling is onstaan tussen mensen die wel en die niet meer meekomen. Hoe de een op en neer vliegt naar Mumbay (ik ken zulke mensen, die regelen even een vliegticket, kopen ter plekke een simkaart, blokkeren roaming, etc etc) en anderen die voor wie zoiets veel en veel te ingewikkeld is (ik ken ook zulke mensen, een mobieltje is ingewikkeld, een laptop ook, van een simkaart en roaming hebben ze nooit gehoord).

http://oikos.be/component/k2/item/631-druk-druk-druk-hartmut-rosa-over-moderniteit-versnelling-en-vervreemding

Goed stuk, om een week over na te denken. In de politiek sta ik voor de belangen van de tweede groep. Ik ben overtuigd dat die groep steeds groter wordt, en beslist niet alleen uit ouderen bestaat. Misschien is het zelfs wel de meerderheid, maar de eerste groep, de meekomers, bepalen de toon, ook in de politiek.

Ik ben benieuwd naar jullie reacties.