Vannacht had ik voor de tweede keer dit jaar een gast via Vrienden op de fiets. 

Hij kwam rond 17 uur, we hebben samen boodschappen voor het avondeten gedaan, samen gekookt en gegeten, gewandeld door de uiterwaarden. Vanochtend hebben we samen ontbeten en toen fietste hij weer verder.

Veel geld levert het tot nu toe niet op: een gast betaalt 19,50 euro. Dit is mijn tweede gast, en ik heb wel geïnvesteerd in nieuwe lakens en handdoeken. Maar goed, goede lakens en handdoeken is ook fijn als ik loges heb, dus dat is best zo.

De voorbereiding is best veel werk: de douche, wc en trappenhuis krijgen een extra beurt, net als de keuken en eetkamer. Een mooie reden om weer eens stevig te poetsen en door de bril van een buitenstaander naar mijn huis te kijken. En uiteraard is er extra wasgoed aan lakens en handdoeken en extra boodschappen voor het ontbijt.

Maar de ontmoetingen geven de doorslag: leuk.