Ik heb sinds woensdag vier thermoskannen en die smaken alle vier naar koffie.

Woensdag smaakte er eentje een heel kwartier lang nog neutraal. dat was een nieuwe, nou ja voor mij nieuw: ik had hem gekocht bij de Emmaus-winkel, de tweedehandswinkel hier in Wageningen. Hij zag eruit als een theepot in een verzorgingstehuis of kerk: metaal, bol, met een rode dop. De kleur van de dop bepaalt dan of er koffie of thee in zit. Bij de een is geel koffie  en rood thee en bij de ander andersom, dus vaak gaat het nog fout. Deze rook neutraal. En koffie ruik je direct, die geur gaat er nooit meer uit.

Er stonden een aantal van die thermoskannen bij de Emmaus en ik heb er eentje gekocht, voor thee. Zoon2 leek het een handige pot en een kwartiertje later nam hij hem in gebruik: voor koffie.

En nu? Wie heeft de gouden tip om de geur weg te krijgen?

Advertenties