Mijn daglichtlamp is aangekomen. Ik zit er nu onder en het is fantastisch!

Ik heb elk jaar last van de winterblues. De kou vind ik niet zo erg, maar die duisternis…. Afschuwelijk.

De laatste jaren kwam daar een probleem bij: bij kunstlicht zie ik echt minder goed en krijg is snel tranende ogen. Dit is een normaal probleem, hoort bij het 50-plus zijn. Mijn schoonmoeder borduurt alleen in de zomer, buiten in de tuin. Ik ken veel mensen die zomers buiten de krant zonder bril kunnen lezen, maar winters binnen niet.

Dus ik heb een daglichtlamp besteld bij True Light. De lamp kost 22 euro. Daar komt 5 euro verzendkosten bij en dan nog 11 euro bezorgkosten. Wow, 38 euro voor een peertje, maar aan de andere kant: wat is nou 38 euro voor een winter lekker lezen en breien.

Ze hadden overigens nog veel duurdere lampen. De mijne is een spaarlamp van 16 watt (vergelijkbaar met een peertje van 58 watt) en 5500 Kelvin. En ze zeggen zelf dat hun daglichtlamp het beste is omdat die volspectrum is.

Nou dat zal best. Het is in elk geval heerlijk licht, net of ik binnen op de bank in het zonnetje zit.