Niet alles lukt, vandaag een post over een mislukt project.
Het leek zo slim: wijnflessen afsnijden tot drinkglazen. Op Youtube prachtige filmpjes, fluitje van een cent. Sommigen gebruiken een duur (40 euro) apparaat waarmee je flessen kunt snijden, maar er zijn ook filmpjes waarbij mensen gewoon een kleine gewone glassnijder gebruiken. Zoons en ik aan de slag. Het idee is om een snijlijn te maken en dan je potje of fles afwisselend in heet water en koud water te dompelen. Na enkele keren dompelen breekt het glas precies op je snijlijn. Beetje schuren en je hebt een prachtig robuust groen glas.
Niks fluitje van een cent. Vier jampotten en een fles geprobeerd, uren bezig geweest, maar alles brak op plekken die we niet wilden. Het glas trok zich niets aan van onze snijlijnen, hoe zorgvuldig we ook te werk gingen.
Niet getreurd: het was een gezellige gezinsochtend en het glas hebben we in de glasbak gekieperd.

Advertenties