Mijn tweedehands waterkoker ging stuk: het deksel vloog open vlak voordat het water kookte, dus kwam hij niet onder druk, dus kookte hij droog. Na vier keer ellende heb ik het snoer eraf geknipt en hem weggebracht naar de afvalinzamelbus.

Nu heb ik een nieuwe van een modern model: van binnen is hij glad, hij staat op een soort knop. Ik kan nu ook 1 kopje water koken. Het maximum is 3 kopjes. Prima voor ons.  En het is een krachtpatser, het water kookt binnen een minuut.

Hier een tip van WNF over slim water koken om zo je voetafdruk te verkleinen:

http://www.wnf.nl/50manieren/#id/275/manier/76

Tweedehands een waterkoker kopen kan, maar dat is dan nog altijd het oude model: met onderin een metalen krul die door water bedekt moet zijn. De minimale hoeveelheid water is daarbij drie kopjes! Hoevaak bezoek bij ons niet 1,7 liter water heeft gekookt waarmee dan 1 kopje koffie werd gezet…..

Ik ben helemaal tevreden met deze mini-waterkoker.

 

Advertenties