In de volkskrant lees ik een artikel dat me omver gooit.
Ik gebruik zoveel mogelijk biologische goed-afbreekbare schoonmaakmiddelen zoals groene zeep, azijn, soda. Met groene zeep maak ik eigenlijk mijn hele huis schoon: lekker ouderwets ruikt dat. Ik doe dat vanwege het milieu: bewust bezig toch? Maar groene zeep lost slecht op in koud water. Dus gebruik ik altijd heet water.
En wat staat in de Volkskrant? De impact van het hete water is groter dan van de eventuele chemische schoonmaakmiddelen. Het verwarmen van het water is schadelijker voor het milieu.
Denk ik goed bezig te zijn, en nou dit….

Net als bij de wasmiddelen, reken ik erop dat schoonmaakmiddelen steeds beter gaan werken bij koud water en steeds minder slecht worden voor het milieu. Ik herinner me nog goed de schuimvlokken op alle beken en rivieren vroeger vanwege de fosfaten in de wasmiddelen: dat zie je toch echt bijna nooit meer. Vroeger was echt niet alles beter.
Wie heeft de gouden tip voor een goed afbreekbaar schoonmaakmiddel dat oplost in koud water en waarmee mijn huis zonder al te veel moeite schoon wordt?

Advertenties