wat-is-beter-plastic-beker-of-mok-1196Wat is milieuvriendelijker op kantoor: koffie in een plastic bekertje of in je eigen koffiemok? En ja hoor, beeld en realiteit lopen weer uiteen: het plastic bekertje wint het van de eigen koffiemok en is beter voor het milieu.

De fabricage van een plastic bekertje is minder milieubelastend dan het eenmalig omspoelen van een mok, zelfs met koud water.

Daarbovenop komt dan nog de fabricage van de mok. Voor een koffiemok wordt klei in een oven verhit en dat is super milieubelastend. Mijn tegenwerping dat in een oven heel veel koffiemokken tegelijk worden gebakken en dat een mok heel lang meegaat wordt weersproken.

Plastic bekertjes dus, en dan bij voorkeur de hele dag hetzelfde bekertje zonder omspoelen! En dan weggooien in de recycle-ton voor plastic bekertjes.

Quest wist dit in 2011 al, maar ik loop een beetje achter. Maar ik vind de conclusie niet leuk.

Advertenties