Nog wat getallen:

Past de wereldbevolking in Nederland? Op een van jullie blogs lees ik dat als je alle mensen ter wereld in Utrecht laat staan, iedereen een stukje heeft van een vierkante meter. Dat lijkt me stug en volgens mij klopt het niet. Ik reken het na.

Utrecht  heeft een oppervlakte van 1,4 miljard vierkante meter, en de totale wereldbevolking is 7 miljard. In Utrecht moeten we een vierkante meter met zijn vijfen delen en dan kunnen alle wereldbewoners erin.

De 1,4 miljard Chinezen zouden wel allemaal een vierkante meter in Utrecht hebben.

En de wereldbevolking? De oppervlakte van Nederland is 41 miljard vierkante meter. Als de hele wereldbevolking hier komt wonen, heeft iedereen ongeveer 6 vierkante meter grond en nog wat water. Dat is wel vol ja, maar aan de andere kant: de rest van de wereld is dan wel lekker leeg. Dat was ook de conclusie van die blogster (wie was dat?, dank je wel voor de inspiratie).

Tot over twee weken!