verslag van zondag, dag 2: we bezoeken twee dorpen in het zuiden van Rwanda, samen met een jongerenorganisatie. Inspirerend!

Wageningen Ndiza

Rwanda1En daar zit ik weer op het terras van het guesthouse aan het ontbijt met mijn computer voor me. Vandaag geen herrie: blijkbaar werken wegwerkers hier wel op zondag, maar niet op maandagochtend. De zon schijnt, het ontbijt is heerlijk: ananas, papaya, japanse pruim, banaan en ei.

Gisteren zijn we met een lokale jongerenorganisatie naar twee dorpen ver in het zuiden van Rwanda geweest. Ik was blij een supergrote Toyota Landcruiser gehuurd te hebben, want de weggetjes waren smal, steil en slecht. In totaal zo’n 6 uur gereden, en dat voor twee bezoeken. Maar goed, het is wel de enige manier om in het veld te zien wat er echt gebeurt. Gesprekken in een kantoor geven een ander beeld.

Rwanda2Het idee is om latrines te bouwen in twee ver afgelegen dorpen. We praten met de initiatiefnemers uitgebreid over de financiering en de werkwijze van dit idee. Met de financiering vanuit…

View original post 148 woorden meer