Inmiddels ben ik weer thuis. Hierbij alsnog mijn laatste stukje vanuit Kigali, Rwanda.

Wageningen Ndiza

Misschien wel de leukste manier waarop wij de relatie tussen Wageningen en Ndiza levendig houden, is de inzet van studenten van Wageningen UR. Regelmatig reizen studenten uit Wageningen af naar Ndiza voor een stage of een onderzoek. Ze wonen in een dorp temidden van de inwoners van Ndiza.

Tijdens hun verblijf leren ze mensen kennen en maken ze vrienden. En, minstens zo belangrijk, de mensen in Ndiza leren hen kennen. Ik weet wel zeker dat ze spreken over de verschillen tussen onze culturen, maar ook over de overeenkomsten. De verschillen zijn groot, maar mensen zijn we allemaal.

Egbert en ik spreken deze week heel wat inwoners van Ndiza. Onze kennis blijft oppervlakkig; de studenten die hier drie maanden wonen raken veel meer vertrouwd. De diverse mensen die wij spreken zijn heel enthousiast over de contacten met de studenten.

De oude stedenband tussen Wageningen en Ndiza is nu een vriendschapsrelatie. Ik…

View original post 19 woorden meer