Vertwijfeld sta ik voor het schap met blikjes vis. Dit is voor mij echt een brug te ver. Ik houd niet van vis, ik ken geen vis, ik heb geen idee wat er voor me ligt. Ik heb ook geen idee welke vis vet is en welke niet.

Waarom heb ik me niet beter voorbereid? Ik had toch thuis kunnen googelen?

Even later kom ik thuis met een blikje tonijn. Ik meng de inhoud met peper, zout, yoghurt, mosterd en een beetje citroen. Wow, lekker bij de lunch, ik ben om, dit wil ik wel elke week. Het smaakt helemaal niet vissig, het smaakt naar wat ik erdoorheen heb geroerd.

Googelen even later leert me dat tonijn bijna geen Omega-3 vetzuren levert, en daar ging het me om: een keer per week vette vis is de nieuwe richtlijn en mijn voornemen. Maar ik wil geen vis bij de warme maaltijd want we eten hier samen (vrijwel) vegan. Dus een simpele snelklaar vissalade bij de lunch voor mij alleen, met een klein blikje duurzame vette vis met keurmerk en met Omega-3.

Hmm, dat moet dus een recept zijn met zalm, makreel, sardientjes, haring of ansjovis. Weet iemand een lekker recept voor de echte vis-beginner?

Advertenties