Zo, mijn spouwmuren zijn gevuld, ik doe de verwarming pas ’s middags aan en ook allerlei andere maatregelen heb ik genomen of ben ik aan het nemen om mijn gasrekening een kwart omlaag te krijgen.

Ik word wakker: Poes springt op mijn bed. Het is nog donker en ik hoor de douche. Ik slaap weer in en word een tijdje later weer wakker. De douche loopt nog steeds. Ik slaap weer in en word voor de derde keer wakker: de douche loopt nog steeds.

Nou weet ik niet hoeveel tijd er zat tussen mijn drie keer wakkerworden. Ik heb niet gekeken op de klok. Ik vraag Zoon3 of hij van iets weet en hij zegt dat deze Huisgenoot het leuk vindt om film te kijken onder de douche.

Daar heb ik wat van gezegd tegen Huisgenoot. Douchen is een heerlijke manier om schoon te worden. Maar na 5 of 10 minuten ben je echt wel schoon.

Tja, als huisgenoot zo enkele keren per week een uurtje film kijkt onder de warme douche, dan kan ik die besparing op mijn gasrekening natuurlijk wel vergeten. Daar kan het voeren van gordijnen echt niet tegenop.