Even zoeken in het archief van dit blog en ja hoor, een foto van mijn kerstboom vorig jaar. Dit jaar ziet hij er volgens Zoons beter uit, en ik laat vol trots een bal zien die ik net tweedehands heb gekocht: een oude flinterdunne superlichte bal met wat sneeuw. Daar valt de bal, stuk.

Gelukkig heb ik meer ballen gekocht, en ik hang een andere op. Poes wil bij mij op de bank onder mijn dekentje liggen, lekker warm tussen mijn knieen. Hij loopt langs de boom, pats daar gaat weer een bal.

Gast speelt wat met een touwtje en tikt tegen een bal. Dat is nummer drie.

Gelukkig heb ik de onbreekbare ballen nog bewaard die de jonge jaren van ons gezin hebben doorstaan. Begin januari zijn vast al mijn nieuwgekochte ballen vervangen door die stevige. Nog vijf te gaan, en dan zijn we bij de foto van vorig jaar.

Hoe kan het toch dat je tweedehands antieke ballen kunt kopen?